Volkswagen e-up

By | May 30, 2017

Elektroauto cenas pakāpeniski samazinās un varam prognozēt, ka pēc TESLA rūpnīcu uzcelšanas elektroautomobīļi kļūs vēl pieejamāki. Šobrīd vairākus gadus apgrozībā esošais Volkswagen E UP pēc ražotāju datiem ir spējīgs ar vienu uzlādi nobraukt 160 km. Tā baterijas kapacitāte ir 18,7 kwh un līdz 100 km/h E UP var ieskrieties 12,4 sekundēs. Salīdzinot ar auto, kas aprīkoti ar benzīna, dīzeļa dzinēju vai hibrīdauto diemžēl redzam, ka šis auto ir gaužām vājš, jo tā maksimālais ātrums ir vien 130 km/h.

Uzreiz jāatzīst, ka nobraukt 160 km/h ar vienu uzlādi ir samērā labs rādītājs un var būt pietiekami daudz automašīnu īpašniekiem, kas ikdienā pārvietojas tikai pa Rīgu, Jūrmalu vai kādu citu pilsētu, kur ir pieejama elektroautomobīļa uzlādes stacijas. Ja plānojat iegādāties šādu auto, ņemiet vērā, ka akumulatora uzlāde līdz 100% var prasīt līdz 30 minūtēm ātrās uzlādes stacijā (ar līdzstrāvu) vai  6 līdz 9 stundas, lādējot stacijā ar maiņstrāvas uzlādes iekārtu. Tik ilgs uzlādes process, lai arī pieejams bez maksas pagaidām ir otrs lielākais šķērslis aiz vāji attīstītā staciju tīkla.

Neskatoties uz iepriekš minēto, elektro auto uzvaras gājiens turpinās un varam prognozēt, ka tuvāko desmit gadu laikā uz Latvijas autoceļiem ieraudzīsim aizvien vairāk autobraucējus. Labi vai, nē, bet liela daļa no šiem elektro auto īpašniekiem satiksies uzlādes stacijās, gaidot, kad kolēģis uzlādēs savu automobili un jācer, ka īpašnieks nevēlēsies lādēt savu transporta līdzekli līdz 100%.

Cik maksā Volkswagen E UP?

Šobrīd Latvijā lietotu Volkswagen E UP ir iespējams iegādāties par aptuveni 17 tūkstošiem eiro. Iespējas un piedāvājumus meklējiet ss.lv, bet jaunu auto varat mēģināt pasūtīt pie kāda no Volkswagen pārstāvjiem Latvijā.