Lietota auto pirkšana uz nomaksu

By | August 19, 2014

Automašīnas iegāde nenoliedzami paaugstina īpašnieka ikdienas komfortu, taču tikai retais Latvijas iedzīvotājs ir spējīgs iegādāties auto par saviem ietaupījumiem vien. Algas mums ir salīdzinoši mazas un rezultāta lielākā daļa dzīvo no algas līdz algai vai pat aizņemas, lai iztiktu, līdz nākamajam mēnesim. Šajos apstākļos auto iegāde uz nomaksu ir viens no variantiem, kā iegūt kāroto spēkratu ātrāk nekā tas būtu iespējams, krājot naudu zeķē. Protams, ka tāda iespēja ir saistīta ar papildus izmaksām, taču reizēm ir vērts pārmaksāt un braukt jau šodien, nevis gaidīt vēl vienu, divus vai pat trīs gadus, lai sakrātu visu nepieciešamo naudas summu.

Lietotie auto internetā uz nomaksu

Vienīgais saprātīgais risinājums Latvijas iedzīvotājiem pie pašreizējā atalgojuma ir lietota, lietots auto uz nomaksuretāk mazlietota auto iegāde uz parāda. Izvēloties šo risinājumu, būtu jāpērk tikai tāds automobilis, ko reāli varat atļauties. Aizdevuma atmaksas termiņam nevajadzētu pārsniegt 2 gadus, jo pretējā gadījumā to var uzskatīt par pārlieku lielu auto pārdevēju subsidēšanu. Tradicionāli zemākās procentu likmes spēj piedāvāt komercbanku meitas uzņēmumi, bet reizēm ir vajadzīgs auto kredīts bez banku starpniecības. Kredīts auto iegādei internetā no mazajiem aizdevējiem jeb nebanku kreditoriem ļauj nopirkt automobili pat tajās situācijās, kad tas savādāk nebūtu iespējams. Tiesa, jāņem vērā, ka par šādu iespēju būs jāmaksā dārgāk. No otras puses, reizēm ir izdevīgāk maksāt dārgāk un saņemt pakalpojumu nekā nesaņemt nemaz. Šādā aspektā raugoties, nebanku aizdevēji ir gatavi iziet uz lielāku risku, taču vienlaikus arī vēlas saņemt lielāku atdevi no saviem ieguldījumiem.

Kopumā jāsecina, ka klientiem ar augstiem vai vidējiem ienākumiem, pozitīvu kredītvēsturi un mazām vai bez kredītsaistībām ir vērts vispirms doties uz kādu no banku. Auto iegāde kredītā uz nomaksu caur banku apakšuzņēmumiem būs izdevīgāka. Ja tas nav iespējams un nav vaiantu paciesties, tad ir vērts aplūkot otru aprakstīto iespēju. Tajā pašā laikā nevajadzētu aizmirst arī par draugiem, tuviniekiem un paziņām, jo viņu atbalsts var palīdzēt tikt pie kārotā spēkrata lētāk un bez ārēju kreditoru iesaistes. Papildus tam katrs no viņiem var zināt labākus variantus, kur iegādāties lietotu automobili lētāk (no paziņu paziņām) un varbūt var sniegt arī ieteikumus par auto tehniskajām īpatnībām. Bieži vien tieši šīs papildus zināšanas ir svarīgākas, jo ne vienmēr CSDD tehniskā apskate ļauj izdarīt jēgpilnus secinājumus par automobiļa patieso stāvokli. Kļūdas auto iegādes procesā vēlāk var būt krietni dārgākas nekā sākotnēji liekas. Pieņemiet pārdomātu lēmumu. Mēģiniet iztikt bez kreditoru iesaistes pērkot auto uz nomaksu.